Helyi sport

2024.05.03. 18:08

Fontos ügyre hívják fel a figyelmet szegedi sportklubok

Figyelemfelkeltő felhívást intézett szurkolótáborához több szegedi sportklub. Az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, az SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata, a Szegedi VE férfi vízilabdacsapata, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia labdarúgócsapata, a Szegedi RSE röplabdásai, valamint a Szegedi Úszó Egylet válogatott sportolói készítettek közös videót és fényképet.

Becsei Dávid

A csapatkapitányok, valamint Edit és férje.

Fotó: Sólya Eliza/pickhandball.hu

Az OTP Bank-Pick Szeged és az SZTE-Szedeák szervezett közösen egy eseményt a Pick Arénába, amelyhez a helyi labdarúgók, vízilabdázók, röplabdázók és úszók is csatlakoztak rögtön. Készítettek egy videót és képeket, hogy felhívják a magyar emberek figyelmét arra, hogy nagyon sokan várnak donorra. Innen jött a kampány szlogenje, a “Légy te is donor!”

A klubok azt írták közösen megfogalmazott közleményükben, hogy a történet onnan indult hogy egy Szegeden élő hölgy, Edit régóta donorra vár és reménykedik abban, hogy hamarosan találnak neki egy olyan embert, aki segíteni tud rajta. Ezzel kapcsolatban Modok Szabolcs orvos elmondta, Magyarországon sajnos nagyon kevesen jelentkeznek donornak. A világon 40 millió jelöltet tartanak nyilván, hazánkban viszont csak hétezret, és nagyon lassan nő a számuk. Ez alapján nem csoda, hogy a magyar betegek rendszerint német vagy lengyel donortól kapnak őssejteket. Ezekben az országokban minden 10–20. állampolgár tagja a donorregiszternek.

– Edit a párjával, Attilával érkezett az eseményre, csillogó szemmel állt be a PICK Aréna küzdőterére a sportolói csoportba. Nagyon boldog volt, hogy Szegeden ilyen összefogás próbálja meg felhívni az emberek figyelmét, és megpróbál segíteni a gyógyulásra váró embereknek. A fotó és a videó elkészült a kampányhoz! – elevenítették fel az eseményt a klubok a közleményükben.

Összeállt egy közös fotóra a hét csapat, valamint Edit és férje.
Fotó: Sólya Eliza/pickhandball.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában